سامانه روشنایی معابر هوشمند

 

 

نورپردازی نقش مهمی در توسعه شهرهای هوشمند دارد. نورپردازی هوشمند در سطح شهر فراتر از نقش عملکردی اش در ایجاد روشنایی ، می تواند کیفیت زندگی شهروندان را نیز بهبود ببخشد.

بسیاری از شهرهای هوشمند جهان از فناوری روشنایی هوشمند برای ایمن تر کردن خیابان های خود و همینطور زیباسازی فضاهای عمومی استفاده می کنند. علاوه بر این با توسعه فناوری اینترنت اشیا (IoT) در حوزه هوشمندسازی شهرها و استفاده از چراغ های روشنایی LED در سطح شهر می توان مصرف انرژی را تا۵۰٪ در کلان شهرها کاهش داد. این ویژگی به همراه افزودن مدیریت از راه دور هوشمند می تواند در برخی مواقع حتی تا ۸۰٪ در مصرف انرژی صرفه جویی نماید. صرفه جویی در مصرف انرژی هم برای محیط زیست خوب است و هم هزینه های مصرفی را برای شهرداری ها کاهش می دهد.

امروزه در شهرهای هوشمند میزان نور یک منطقه را با میزان فعالیت مردم در همان منطقه تنظیم می کنند. این باعث می شود تا روشنایی در جایی که ازدحام جمعیت بیشتر است، افزایش یابد. در عین حال وقتی سنسورها تشخیص دهند که تعداد افراد یا اتومبیل ها در یک منطقه کمتر است میزان نور و روشنایی در آن منطقه را کاهش می دهند.

چراغ های هوشمند سطح شهر با زمان شبانه روز و فصل ها نیز سازگار می گردند. بنابراین مصرف انرژی همزمان با تغییر شرایط و موقعیت ها بهینه می شود. علاوه بر این جمع آوری و پردازش مداوم داده ها از طریق سیستم های هوشمند پیاده سازی شده در سطح شهر ، به بهبود ابتکاراتی که باعث کاهش بیشتر مصرف انرژی می شود کمک می کند.

روشنایی دقیق و با کیفیت برای ایمنی در ترافیک شهری ضروری است. توزیع نور متعادل و همگن به همراه کاهش مناطق تاریک درک بهتری از محیط می دهد و حمل و نقل ایمن را در سطح شهر تضمین می کند. سیستم های روشنایی هوشمند با ترکیب کیفیت و کارایی نور در روشنایی جاده ها ، بر کیفیت عملکرد متمرکز می شوند.

علت اصلی محبوب بودن این نوع روشنایی هوشمند، صرفه‌جویی آن در مصرف برق است. روشنایی هوشمند مجهز به سنسور، تنها زمانی که حرکتی حس شود روشن می‌شود. برای مثال هنگامی که شخصی وارد فضاهای کم تردد مانند راهرو ها یا سرویس بهداشتی میشود نور مورد نیاز تامین میشود و در صورت عدم تحرک یا ترافیک در محل روشنایی قطع شده و انرژی ذخیره می گردد. از ویژگی های این نوع نورپردازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

·      کنترل گروهی

·      کم و زیاد (دیم) کردن نور، مستقل برای هر فاز

·      برنامه زمانبندی روشن / خاموش کردن چراغ ها

·      تثبیت ولتاژ خط برق

·      جمع آوری داده‌ها از کنتور برق

·      افزایش ساعات عمر لامپ

·      ارتقاء آسان

·      سنسورهای تشخیص حرکت

·      تنظیم سطح روشنایی

·      کاهش مصرف انرژی

·      فن آوری‌های هوشمند کنترل بر اساس GSM، شبکه های UNB، سلولی و وای فای.

 

 

اشتراک گذاری این مطلب

نظرات شما



موضوعات مرتبط